Siirry pääsisältöön

Teos raapekartongille

Raapekartonki tekniikkaa on käytetty jo 1800-1900 lukujen taitteessa lähinnä sanomalehtien kuvituksiin sekä erityisesti 1970 luvulla, jolloin tekniikkaa suosittiin avantgarde- ja taidesarjakuvan piirisssä. Aikamme taiteilijoista muun muassa sarjakuvataiteilija Matti Hagelberg sekä lastenkirjailija ja kuvittaja Lena Frölander-Ulf ovat käyttäneet teoksissaan raapekartonkitekniikkaa.

Myös Hyllin lukion Ku11 Grafiikan kurssin opiskelijat tarttuivat, kevään viimeisen etänä suoritettavan jakson aikana, innolla mustaan laattaan ja raapepiikkiin ja työstivät omat teoksensa raapekartongille. Koska valittu tekniikka on hyvin selkeä jopa tiukka, ja se vaatii käänteistä ajattelua jossa mustasta kaivetaan tai raaputetaan esiin valkoista valoa, oli tämän vastapainoksi tehtävän aiheen valinta vapaa. Tässä joukko hienoja teoksia katseltavaksi.

Melina Nevala

Irina Matero

Kauser Saadé

Aku Heikkinen, Ben Partanen  ja Emil Mäkelä











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Akvarellimaalauksia

Lukion Ku7 kurssilla maalattiin akvarelli- eli vesiväreillä. Kurssilla oli tavoitteena perehtyä akvarellivärimaalaustekniikkaan ja maalata esimerkiksi märkää märälle ja märkää kuivalle tekniikoilla sekä tutkia maalausjärjestyksen merkitystä halutun vaikutelman aikaan saamiseksi. Maalausten aiheina olivat muun muassa maisema, ihminen ja eläimet. Alexandr Vorobjov Marwa Fahim Karina Sherzad Alexandr Vorobjov  Sofia Guralevich Marwa Fahim, Alisa Blomberg, Stella Aavameri, Markus Sepping Alexandr Vorobjov Karina Sherzad Rebecca Kapper   Karina Seherzad Sofia Guralevich, Marcus Sepping

Stencil

Samuli Turunen piti kuvataidepainotteiselle 9. luokalle kynäruiskutyöpajan. Aloitimme pienellä introlla katutaiteeseen ja Helsinkiläisen graffitin historiaan. Työpajassa leikattiin stencileitä ja jatkettiin kuvallista työskentelyä vesiväreillä sekä tusseilla. 

Designakatemia

Designakatemian hankkeessa oivalletaan uutta ja koetaan muotoilun elämyksiä Estetiikan kurssin opiskelijoita opastuksella Designmuseon Mitä Jos? Toisenlaisia Tulevaisuuksia -näyttelyssä. Designakatemia on Designmuseon ja muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamon yhteishanke, jossa lapset ja nuoret tutustuvat muotoiluun. Helsingin yhteislyseon lukion kurssit KU2 ympäristön tilat, paikat ja ilmiöt ja filosofian KUFI - Taide ja kauneus kurssi ovat mukana Designakatemian hankkeessa kuluvalla syyslukukaudella 2022. Hankkeessa Helsingin yhteislyseon lukion vierailevana asiantuntijana toimi syksyn ajan sisustusarkkitehti-muotoilija Marjut Nousiainen, joka avasi ryhmäläisille näkökulmia restoratiivisen ympäristön suunnittelun mahdollisuuksiin erityisesti kouluympäristön kehittämisessä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden ohjauksessa. Näissä kohtaamisissa voi syntyä kokonaan uusia oivalluksia muotoiluelämyksen rinnalla. Tutkimm