Siirry pääsisältöön

Designakatemia

Designakatemian hankkeessa oivalletaan uutta ja koetaan muotoilun elämyksiä

Estetiikan kurssin opiskelijoita opastuksella Designmuseon Mitä Jos? Toisenlaisia Tulevaisuuksia -näyttelyssä.


Designakatemia on Designmuseon ja muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamon yhteishanke, jossa lapset ja nuoret tutustuvat muotoiluun. Helsingin yhteislyseon lukion kurssit KU2 ympäristön tilat, paikat ja ilmiöt ja filosofian KUFI - Taide ja kauneus kurssi ovat mukana Designakatemian hankkeessa kuluvalla syyslukukaudella 2022.


Hankkeessa Helsingin yhteislyseon lukion vierailevana asiantuntijana toimi syksyn ajan sisustusarkkitehti-muotoilija Marjut Nousiainen, joka avasi ryhmäläisille näkökulmia restoratiivisen ympäristön suunnittelun mahdollisuuksiin erityisesti kouluympäristön kehittämisessä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden ohjauksessa. Näissä kohtaamisissa voi syntyä kokonaan uusia oivalluksia muotoiluelämyksen rinnalla.


Tutkimme projektissa esimerkiksi muotoilun estetiikan näkökulmia ja tulevaisuuden muotoilua, ja kävimme läpi suunnitteluprosessia erilaisin konkreettisin harjoituksin. KU2 ja KUFI opiskelijat löysivät monia hienoja ideoita ja ajatuksia kuinka kehittää hyvinvointia kouluympäristössä mukavammaksi ja viihtyisämmäksi. 


Kun nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden ohjauksessa, voi syntyä kokonaan uusia oivalluksia muotoiluelämyksen rinnalla. Designmuseon hankkeessa muotoilijat työskentelevät hankkeessa tiiviisti kouluissa pedagogiikan ammattilaisten opettajien ja museopedagogien kanssa, jolloin syntyy uutta ymmärrystä ja muotoilukasvatusta ihan käytännössä. 


Lisätietoja Designakatemiasta: https://www.designmuseum.fi/fi/designakatemia/


Kurssien KU2.1 opiskelijoita työskentelemässä Designmuseon oppaan johdolla Kaiken kansan muotoilua -näyttelyn työpajassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Akvarellimaalauksia

Lukion Ku7 kurssilla maalattiin akvarelli- eli vesiväreillä. Kurssilla oli tavoitteena perehtyä akvarellivärimaalaustekniikkaan ja maalata esimerkiksi märkää märälle ja märkää kuivalle tekniikoilla sekä tutkia maalausjärjestyksen merkitystä halutun vaikutelman aikaan saamiseksi. Maalausten aiheina olivat muun muassa maisema, ihminen ja eläimet. Alexandr Vorobjov Marwa Fahim Karina Sherzad Alexandr Vorobjov  Sofia Guralevich Marwa Fahim, Alisa Blomberg, Stella Aavameri, Markus Sepping Alexandr Vorobjov Karina Sherzad Rebecca Kapper   Karina Seherzad Sofia Guralevich, Marcus Sepping

Stencil

Samuli Turunen piti kuvataidepainotteiselle 9. luokalle kynäruiskutyöpajan. Aloitimme pienellä introlla katutaiteeseen ja Helsinkiläisen graffitin historiaan. Työpajassa leikattiin stencileitä ja jatkettiin kuvallista työskentelyä vesiväreillä sekä tusseilla. 
Lukion kuvis esittää  Ku16 Digitaalisen kuvailmaisun kurssin hienoja teoksia. Kiitos! Mia, Nea, Katja, Ella, Emil, Iiro ja Irina.