Siirry pääsisältöön

Designakatemia

Designakatemian hankkeessa oivalletaan uutta ja koetaan muotoilun elämyksiä

Estetiikan kurssin opiskelijoita opastuksella Designmuseon Mitä Jos? Toisenlaisia Tulevaisuuksia -näyttelyssä.


Designakatemia on Designmuseon ja muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamon yhteishanke, jossa lapset ja nuoret tutustuvat muotoiluun. Helsingin yhteislyseon lukion kurssit KU2 ympäristön tilat, paikat ja ilmiöt ja filosofian KUFI - Taide ja kauneus kurssi ovat mukana Designakatemian hankkeessa kuluvalla syyslukukaudella 2022.


Hankkeessa Helsingin yhteislyseon lukion vierailevana asiantuntijana toimi syksyn ajan sisustusarkkitehti-muotoilija Marjut Nousiainen, joka avasi ryhmäläisille näkökulmia restoratiivisen ympäristön suunnittelun mahdollisuuksiin erityisesti kouluympäristön kehittämisessä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden ohjauksessa. Näissä kohtaamisissa voi syntyä kokonaan uusia oivalluksia muotoiluelämyksen rinnalla.


Tutkimme projektissa esimerkiksi muotoilun estetiikan näkökulmia ja tulevaisuuden muotoilua, ja kävimme läpi suunnitteluprosessia erilaisin konkreettisin harjoituksin. KU2 ja KUFI opiskelijat löysivät monia hienoja ideoita ja ajatuksia kuinka kehittää hyvinvointia kouluympäristössä mukavammaksi ja viihtyisämmäksi. 


Kun nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden ohjauksessa, voi syntyä kokonaan uusia oivalluksia muotoiluelämyksen rinnalla. Designmuseon hankkeessa muotoilijat työskentelevät hankkeessa tiiviisti kouluissa pedagogiikan ammattilaisten opettajien ja museopedagogien kanssa, jolloin syntyy uutta ymmärrystä ja muotoilukasvatusta ihan käytännössä. 


Lisätietoja Designakatemiasta: https://www.designmuseum.fi/fi/designakatemia/


Kurssien KU2.1 opiskelijoita työskentelemässä Designmuseon oppaan johdolla Kaiken kansan muotoilua -näyttelyn työpajassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lukio Ku6 Piirustus ja sekatekniikat kurssilla valmistuneiden teoksia. Esillä kollaaseja aiheesta "Unelmia vapaudesta" sekä nestemäisellä tussilla ja tussikynillä tehtyjä teoksia aiheesta " Villiityneessä puutarhassa" Teokset: Janette, Virna, Evi, Taavi, Jesse ja Miisa  Teokset: Ida, Evi, Carmen, Jenna, Lilja, Janette, Sara, Taavi ja Jesse    

Stencil

Samuli Turunen piti kuvataidepainotteiselle 9. luokalle kynäruiskutyöpajan. Aloitimme pienellä introlla katutaiteeseen ja Helsinkiläisen graffitin historiaan. Työpajassa leikattiin stencileitä ja jatkettiin kuvallista työskentelyä vesiväreillä sekä tusseilla.