Siirry pääsisältöön

Nykytaiteen äärellä - Vierailulla Kiasmassa

Lukion kuvataiteen ryhmä vietti iltapäivän Kiasmassa, nykytaiteen äärellä.
Esillä oli neljä hienoa näyttelykokonaisuutta. Viidennessä kerroksessa Korakrit Arunanondchain kiinnostavat videot ja veistokset punoivat kudoksia ja kokosivat palasia joissa menneisyys ja tulevaisuus, luonto ja teknologia kietoutuivat toisiinsa. Tähtipölyä Venäjältä -näyttelyn valokuvissa, videoissa ja performansseissa Vladislav Mamyshev-Monroen oli muuntautunut eri rooleihin ja tulkinnut historiallisia hahmoja yhtä aikaa sekä hilpeästi, että vakavasti. Meno - paluu - Nykytaidetta Itämeren alueelta -näyttely esitteli laajan kattauksen Itämeren alueen maiden taiteilijoiden tuotantoa. Studio K:ssa Maija Luutonen venytteli maalaustaiteen rajoja rakentamalla maalausinstallaation tilaan. 

Ja, Wau! Kyllä kannatti katsella, kierrellä, ihmetellä ja ihastella, tehdä tehtäviä ja pällistellä.  Alla olevassa kuvassa opiskelijat tarkastelevat Korakrit Arunanonchin teoksia ja sulautuvat näkemäänsä. Voin vain todeta Vladislav Mamyshey-Monroen sanoin: ” Toisille taide on taidetta, minulle se on yhtä kuin elämäni.”



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Akvarellimaalauksia

Lukion Ku7 kurssilla maalattiin akvarelli- eli vesiväreillä. Kurssilla oli tavoitteena perehtyä akvarellivärimaalaustekniikkaan ja maalata esimerkiksi märkää märälle ja märkää kuivalle tekniikoilla sekä tutkia maalausjärjestyksen merkitystä halutun vaikutelman aikaan saamiseksi. Maalausten aiheina olivat muun muassa maisema, ihminen ja eläimet. Alexandr Vorobjov Marwa Fahim Karina Sherzad Alexandr Vorobjov  Sofia Guralevich Marwa Fahim, Alisa Blomberg, Stella Aavameri, Markus Sepping Alexandr Vorobjov Karina Sherzad Rebecca Kapper   Karina Seherzad Sofia Guralevich, Marcus Sepping

Stencil

Samuli Turunen piti kuvataidepainotteiselle 9. luokalle kynäruiskutyöpajan. Aloitimme pienellä introlla katutaiteeseen ja Helsinkiläisen graffitin historiaan. Työpajassa leikattiin stencileitä ja jatkettiin kuvallista työskentelyä vesiväreillä sekä tusseilla. 

Designakatemia

Designakatemian hankkeessa oivalletaan uutta ja koetaan muotoilun elämyksiä Estetiikan kurssin opiskelijoita opastuksella Designmuseon Mitä Jos? Toisenlaisia Tulevaisuuksia -näyttelyssä. Designakatemia on Designmuseon ja muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamon yhteishanke, jossa lapset ja nuoret tutustuvat muotoiluun. Helsingin yhteislyseon lukion kurssit KU2 ympäristön tilat, paikat ja ilmiöt ja filosofian KUFI - Taide ja kauneus kurssi ovat mukana Designakatemian hankkeessa kuluvalla syyslukukaudella 2022. Hankkeessa Helsingin yhteislyseon lukion vierailevana asiantuntijana toimi syksyn ajan sisustusarkkitehti-muotoilija Marjut Nousiainen, joka avasi ryhmäläisille näkökulmia restoratiivisen ympäristön suunnittelun mahdollisuuksiin erityisesti kouluympäristön kehittämisessä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden ohjauksessa. Näissä kohtaamisissa voi syntyä kokonaan uusia oivalluksia muotoiluelämyksen rinnalla. Tutkimm