Siirry pääsisältöön

Kysymisen taide

Syksyllä alkanut Dear You -projekti jatkui toisella työpajalla. Projekti koostuu neljästä työpajakerrasta, joiden teemana on minä ja ympäristö. Projektin lähtökohtana on ajatus taiteesta prosessina ja dialogina ihmisten välillä. Työpajoissa syntyneet teokset lähetetään ulkomaille ystävyyskouluihin. Me saimme pariksi koulun Kiinasta, jonne ensimmäisen työpajan teokset ovat jo matkalla. Jäämme odottelemaan taideteoksia kiinalaisilta nuorilta.

Tällä kertaa pohdimme yhdessä oppilaiden ja taitelijavierailijamme Arlene Tuckerin kanssa kysymyksiä ja kysymistä. Jotta tietäisimme mitä toiset ajattelevat, on meidän kysyttävä, kerrottava ja kuunneltava. Äänemme on vahva työkalu. Käytetään sitä!

Tutustuimme graafiseen myös suunnitteluun. Mietimme tekstityylejä, kirjainten kokoa, sommittelua ja väriä viestinnän työkaluina. Taideteostemme tekniikkana käytimme erilaisia piirtimiä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Akvarelli- eli vesivärimaalauksia

Vesi väreillä
lintu laulussa
aivan huomaamatta eräänä päivänä

Akvarelli- eli vesivärimaalaus on kuin yllä oleva Kai Niemisen runo. Vesiväri yllättää, väreilee ja laulaa. Akvarellitekniikka vaatii odottelua, maanittelua, mutta se vaatii myös nopeutta ja pikaista reagointia. Vesivärit ovat yllätyksellisen ja rohkean runoilijan väreilevä paletti.

Lukion Ku7 Maalaus 1. kurssilla runoiltiin väreillä, maalattiin ajatuksella, heiluteltiin siveltimiä, kostutettiin paperia, valutettiin väriä ja ehkä myös pieni tippa hikeä ja kultaisia kyyneleitä.  Valmistuneet maalaukset ovat loistavia, hienoja, hurmaavia, taidokkaita ja kauniita. Nämä maalaukset tekevät katsojan onnelliseksi.Lukion kuvis esittää - Syyslukukauden satoa

Lukion kuvataiteen oppilastöitä syyslukukaudelta 2018. 
Ku6 - Piirustus I
Ku4 - Taiteen monet maailmat
Ku9 - Valokuvaus ja kuvankäsittely
KuDip - Kuvataiteen lukiodiplomi

Anastasia K.


Ku6 - Piirustus I
Villiintyneessä puutarhassa, Viivaa etsien, Nestemäinen tussi ja vesivärit akvarellipaperille, 2018
Aleksi P.
Wilma J.
Habibo G.
Vea N.
Nea V.

Ku6 - Piirustus I
Havainto ja mielikuva, lyijykynät, tussit ja akvarellipuukynät paperille, 2018

Vea N.
Jetro P.
Nea V.


Ku4 - Taiteen monet maailmat
 Taideteokset kohtaavat toisensa, Vesi- ja peitevärit akvarellipaperille 2018
Rebecca K.
Ada M.
Vilma P.
Anastasia K.


Ku4 - taiteen monet maailmat
 Kuva ja muunnelma, Vapaasti valitsemalla piirustus- tai maalaustekniikalla, paperille, 2018
Pauli B.

Urbaani maisema - kaupunkitila joka meitä ympäröi

Lukion Ku2 kurssin, Muotoillut ja rakennetut ympäristöt, maalaustehtävän aiheena ja tutkimuskohteena oli urbaani maisema, se kaupunkitilaa joka meitä ympäröi.
Lopputulos on loistava. Maalauksissa on voimaa ja eloa. Ne kuvaavat hienosti rakennetussa ympäristössä tapahtuneita ja tapahtuvia muutoksia ja sitä kuinka moderni maisema ympärillämme jäsentyy. Ne paljastavat myös jotain oleellista meidän tavastamme katsoa, ja kertovat myös rakentamisen ihanteista.


Urbaani maisema 2018: Roni, Veerti, Aino, Leobert, Rico, Kauser, Nikolai, Julius ja Nicolina